Image description
Miskraambegeleiding

Miskraambegeleiding

Als je je ongeboren kindje verliest of door bepaalde omstandigheden moet besluiten om je zwangerschap af te breken, dan kan de emotionele impact heel groot zijn. Deze zwangerschap is misschien nog weinig tastbaar of zichtbaar geweest, toch ervaar je een intens gevoel van verlies om een kindje dat je nooit hebt gekend of hebt vastgehouden. Dat verdriet wordt bepaald door de intensiteit van het verlangen naar jullie kindje. 

Als je na verloop van tijd merkt dat je energie niet terugkomt of dat je maar blijft piekeren, dan is het goed om hulp te zoeken om het verlies van je kindje (hoe ver je zwangerschap ook gevorderd was of hoe lang de miskraam ook geleden is) een plekje te kunnen geven.

Of misschien ben je opnieuw zwanger, wil je blij zijn met de zwangerschap, maar merk je dat je last hebt van zorgen en angst, omdat je eerder een kindje hebt verloren door een miskraam. Dan is dát het moment om hulp te zoeken, zodat het eerdere verlies mag helen. Als er aandacht voor het verlies is, geeft dat weer vertrouwen in je lichaam, de zwangerschap, de bevalling en de geboorte. Eerdere ervaringen hoeven dan niet meer in de weg te staan. 

Mocht je hierin begeleiding willen, dan gaan we hier heel gericht mee aan de slag. Je krijgt praktische handvaten en verrassende inzichten, gericht op het resultaat dat je wilt bereiken. Dit is geen thema om maar mee door te blijven rommelen.

>
<